divendres, 25 de novembre del 2016

El príncep de la ventafocs

Hi havia una vegada, en un petit regne, un príncep que no volia casar-se. El seu pare, el rei, volia que el seu fill es casés i que pogués regnar que ell no hi fos, però ell no volia.

Un dia, a palau, es celebrava una gran festa de disfresses. Quan va arribar la nit, la gent va començar a omplir al gran saló de palau. El príncep, sense ganes, va baixar a la festa i de sobte va entrar una bella noia amb un vestit de color blau. El príncep, es va quedar amb la boca oberta. No es podia creure el que estava veient. Es va a propar a ella i van començar a parlar. Van ballar tota la nit. Quant el rellotge va marcar les dotze de la nit, la bella noia va sortir corrent de palau. El príncep la va perseguir, però era tard. Només va trobar la seva sabata de taló.

Durant les setmanes seguents, va fer que totes los dones del regne s'emprovessin la sabata, peró a cap li anava bé. Va arribar a casa de les tres germanes. A cap li anava bé. De sobte, va aparèixer una noia jove que estava fregant el terra. El príncep li va demanar que s'en provés la sabata de taló i li anava perfecta.

A partir d'aquell dia, no es van separar. Es van casar i el príncep es va convertir en rei i la bella noia en reina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada